MP 14 -näyttely ja supercross yhdellä lipulla, enemmän ohjelmanumeroita

posted 08 tammikuuta 2014Aiemmin halliin 1 rakennettu supercrossrata siirtyy vuonna 2014 halliin 7. Näin radasta saadaan entistä näyttävämpi ja hyppyreistä suuremmat.

– Haluamme tarjota messukävijöille enemmän ohjelmaa. Erillisenä tapahtumana kuluttajat eivät kokeneet sitä osaksi messutarjontaa. Lisäksi crossitarjontaa tullaan laajentamaan, kertoo MP-messujen järjestelykoneiston johtoon siirtynyt Niko Kantola.

Vielä vuonna 2013 messukävijä sai pulittaa pitkän pennin, jos halusi nähdä sekä näyttelyn että samaan aikaan järjestetyt crossisäpinät. Kantolan mukaan tapahtumien yhdistäminen ei juurikaan tule kasvattamaan tavallisten messukävijöiden kuluja.

– Hintoja ei ole vielä päätetty, mutta jos niitä korotetaan, tulee se olemaan ihan marginaalista. Tällä hetkellä näyttää, että liput maksaisivat 19 euroa.

Muitakin muutoksia tulossa

Kantolan mukaan suurimmat näytteilleasettajat ovat jo varmistaneet osallistumisensa MP 14 Moottoripyöränäyttelyyn. Pitkään Ducatia maahantuoneen Oy Hailac Ab:n leivissä työskennelleen Kantolan mukaan näyttelyyn on suunnitteilla uusia erikoisalueita ja entistä monipuolisempaa ohjelmaa.

– Koko ikäni olen ollut alalla töissä ja sitä kautta on muodostunut näkemyksiä siitä, mitä tällaisilla messuilla tulisi olla. Muutoksia tullaan tekemään, ja yksi niistä tulee olemaan elämysmatkailualue, jossa pyritään saamaan entistä kattavammin esille Suomen tarjonta eli mihin moottoripyörällä voi ajaa.

Kantolan mukaan alueella tuodaan esille mp-kahviloita, kokoontumisajoja ja kerhojen järjestämiä aktiviteetteja.

– Tällä pyrimme lisäämään intoa ajaa moottoripyörällä vaikka vähän lyhyempiäkin matkoja. Haluamme näyttää, ettei motoristina olemiseen välttämättä tarvitse ajaa iron butt -ajoa. Muutenkin ohjelmallisuutta pyritään kasvattamaan: suunnitteilla on muun muassa suomalaisten kilpakuljettajien paremmuusmittelö.

MP 14 Moottoripyöränäyttely järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 31.1.–2.2.2014.