Maailman menestynein ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini MP-messuille

posted 17 tammikuuta 2014

Italialainen maailman menestynein entinen ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini tulee MP-messuille Moottoripyörämuseon vieraana. Agostini on messuilla tavattavissa lauantaina ja sunnuntaina 1. – 2.2. Moottoripyörämuseon osastolla, jossa hän jakaa nimikirjoituksia ja kertoo uudesta elämänkertakirjastaan. Agostini on uransa aikana osallistunut useisiin suomalaisiin ratamoottoripyöräkilpailuihin Imatralla ja on tunnetusti Suomen ystävä.

Agostini on voittanut mm. viisitoista maailmanmestaruutta 350cc- ja 500cc-luokissa ja  18 Italian mestaruutta. Yksittäisiä GP-kilpailuja hän on voittanut peräti 122.  Giacomo Agostini kilpaili aktiivisesti vuosina 1962-1977.  Suurimman osan urastaan hän ajoi MV Agustalla. Uransa viimeiset huippuvuodet Agostini ajoi Yamahalla. Kilpailu-uransa jälkeen hän toimi  Yamahan tallipäällikkönä.  

Uuden kirjan Giacomo Agostini – A Life in Picture Agostini on tehnyt yhdessä Mario Donninin kanssa. Teos sisältää paljon kuvia Agostinin elämästä, kilpailu-urasta, työurasta ja perheestä. Kirjan voi ostaa messuilta Agostinin signeeraamana ja osa kirjan tuotoista menee Moottoripyörämuseon hyväksi.

Moottoripyörämuseon kummi

Agostini on vaikuttanut aikoinaan merkittävästi Moottoripyörämuseon syntyyn. Agostinin nimikirjoituksilla varustettuja punatiilejä myytiin ja saadut rahat sijoitettiin Moottoripyörämuseon rakentamiseen. 

Moottoripyöripyörämuseon osastolla MP-messuilla on myös vierailemassa Jarno Saarisen leski Soili Karme. Osastolta voi ostaa Arto Terosen kirjoittamaa teosta Ikuisesti nuori – Jarno Saarista etsimässä.
 
MP 14 Moottoripyöränäyttely järjestetään 31.1. - 2.2.2014 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman yhteydessä on rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show. MP-messut on avoinna pe 31.1. klo 10-20, la 1.2. klo 9-18 ja su 2.2. klo 10-17. Messukeskus järjestää MP-messut Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.
www.mpmessut.fi